fredag 15 juni 2012

Vi har blivit med lägenhet!

Och såhär gick det till...

Den 17: maj kl 14.00 var vi och kikade på lägenheten för första gången. Det var inte kärlek vid första ögonkastet, den kändes intressantare än så. Innan vi la ett bud så var det många beslut som skulle fattas - vilka behov har vi egentligen, hur kommer marknaden se ut framöver, är tajmingen dålig, är denna rätt för oss. Vad säger hjärnan? Vad säger hjärtat?

Efter nästan två veckors budgivning, strategitänk och ångest varvat med lyckorus så hade vi kommit fram till ett pris som både vi och säljaren kunde mötas på. Nu var det verklighet! Vill vi ha den så får vi den. Och vill vi det? 

Jaaaaaaa, vi vill!

Dagen då vi skulle skriva kontrakt var inne. Den 8:e juni 2012. Champagnen vi skulle skåla med efteråt färdades i tryggt förvar i en papperpåse genom Göteborgs gator och på 3:ans spårvagn till Valand. Såhär såg vi ut 5 minuter innan kontraktskrivning. Jonas såg ut som hann sett ett spöke, medan jag upplevde någon form av skräckblandad förtjusning. Meningen "Shit, ska vi köpa lägenhet" gick på repeat. Vi var hungriga, men vi hann inte äta innan. Och det regnade. Vilket betyder tur! Genomblöta kom vi in på Bjurfors kontor, mäklaren frågade om vi ville torka av oss så vi gick in på toan och snyggade till oss. Vi guidades in i kontraktsrummet och efter vi hade hälsat på säljarna (yngre än vi trodde) slog vi oss ner i en stor soffa. Nu var det verkligen allvar! Jag var jättenervös, Jonas likaså. Vi kramade varandras händer hårt när mäklaren redogjorde för proceduren. Många frågor hade vi, och många papper skulle gås igenom och skrivas på... 



och ca 2.5 h senare var vi BOSTADSÄGARE!!!
Jihooooo!



Svinhungriga och alldeles uppspelta skålade vi i underbart god champagne och mellan klunkarna dansade vi runt på trottoaren utanför Bjurfors och passade på att ringa nära och kära och berätta! Här har vi varit bostadsägare typ 11 minuter. Tack Bjurfors för en bra affär!


När bubblorna gjort sitt så svirade vi in på vår nya kvarterskrog - Skojarbacken! Har ni inte varit där, gå dit! Man får godis efter maten! 




Runt midnatt vandrade vi genom staden hem, stannade till utanför vårt nya hem och svor då vi varken hade nyckel eller kod till lägenheten för det var ren tortyr att bara stå utanför och glo. Den är ju vår! Men men, inte än. Den som väntar på något gott... 


Väl hemma tog det inte många sekunder förrän våra ögon slöts och vi stensomnade i sängen. Två trötta, mätta, lyckliga dårar som fortsatte firandet i drömmarnas värld.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar