tisdag 19 juni 2012

Renoveringstankar om köket

Inget i lägenheten är egentligen i akut behov av renovering, men vi vill ju ändå sätta vår egen prägel och fylla våra egna behov. Så vad vill göra? Det som först kom upp är så klart köket. Vi vill byta ut hela den icke-gamla delen. Alltså längs väggen där spisen står. Nya vitvaror med inbyggnadsugn och inbyggnadsdiskmaskin står högt på önskelistan också. Sen har vi det där med köksö. Känns ganska passé, gjort och lite svenne-tråkigt. Men i det här köket har den nog ändå sin plats. Det är otroligt svårmöblerat som det ser ut i dag. Egentligen ingen vägg är tillgänglig och mittenutrymmet är för litet för ett köksbord. Dessutom behöver vi bänkytan. Så, köksö it is. Vi tänker ju givetvis byta ut den nuvarande. Som planen ser ut så sätter vi förmodligen in tre vanliga bänkskåp med samma bänkskiva som vid spisen. Ett lagom överhäng vill vi också ha, så man (Anna) kan hänga vid ön på en pall och dricka en drink när den andra (Jonas) lagar mat. Eller kanske äta frukost.


Sen är ju frågan också om vi egentligen borde vänta? Bo in oss. Känna efter hur köket är. Få bättre koll på hur spis, ugn, sopförvaring och annat ska placeras.
I vilket fall tänker vi göra köket helt själva om det inte dyker upp något behov av rörmockare eller elgubbe.


Det enda vi vet säkert är egentligen det marockanska kaklet. Just nu står det mellan Voltaire Indigo och Voltaire Midnatt. Jag röstar på den senare. Just idag, i alla fall.


Voltaire Midnatt
Voltaire Indigo





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar