fredag 22 juni 2012

Äntligen brädgolv

Hela lägenheten har fantastiskt fina brädgolv. Hela lägenheten. Till och med toaletten! Eller, nej. Så klart inte, men det är enda undantaget. Alla skrymslen inklusive skafferi, klädkammare och skåp har originalgolven kvar. Riktigt nice!


Men vad gör vi med dom? Vi har väl mest funderat på något åt det vita hållet. Kanske inte vitlackat, även om det är otroligt fint. Någon form av oljning, laseringen eller annan behandling som ändå behåller karaktären av ursprungsvirket men samtidigt tar fram en ljusare och fräschare känsla. Lite mer research behövs i alla fall. Det är viktigt att det blir både snyggt och att det går att underhålla lagom lätt.


När vi pratade med hantverkarna i onsdags så verkade det som att vi kan göra det för dryga hundralappen per kvadrat. Med ROT känns det faktiskt som en rätt bra investering. Visst kan vi göra det själva, men det är många skrymslen och vrår som förmodligen blir väldigt mycket bättre när någon med rätt kompetens och utrustning gör det.


Just det! Vi är ju väldigt sugna på att göra rutiga golv i hall och serveringsgång! Vi tror att det kommer bli riktigt fint och ge en lagom lekfull känsla. Kanske en touch av cirkus! Eller ska vi våga svart?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar