onsdag 20 juni 2012

Nu börjar det!

Idag har vi varit i lägenheten igen. Denna gång var den tredje, och det kändes verkligen som att komma hem när vi klev innanför tröskeln. Och vi ville aldrig gå därifrån...

Vi hade mina föräldrar på besök också, dels för att de var nyfikna på vad vi köpt men kanske främst för att vara en hjälpande hand till den kommande renoveringen. På plats mötte två hantverkare upp. Vi ville gå igenom badrummet, diskutera olika möjligheter samt få offert. Vi planerar att riva ut hela badrummet och göra om rubbet, trots att det är relativt nygjort (2006). Först hade vi tänkt vänta nåt år innan renoveringen, men sen kom vi på att det inte är särskilt kul att leva utan ett badrum i minst en månad. Så det lutar åt att vi kör direkt! Likaså gick vi igenom elen i bostaden, vilken vi trodde var i så dåligt skick så vi var tvungna att dra om. Men icke! Det är relativt nya kablar i tak och väggar, så det är endast det gamla proppskåpet vi kommer att byta till ett elektroniskt samt dra om det mesta av elen i köket.

Vi bad även om en offert för att slipa och måla golvet, materialkostnaden är ju inte så dyr, och i och med att det är ROT på arbetskostnaden så blir det inte mycket dyrare än om vi själva skulle gjort det. Men vi sparar enormt mycket tid!

Vi hann även med att mäta upp alla väggar. Nu kanske vi får svar på om lägenheten är 107 kvm eller inte! Det står ju 107 kvm i kontraktet, men vem som gjorde den uppmätningen och när vet vi inte. Men någon kvm mer eller mindre, det är ju inte så att vi inte kommer få plats!

Nu är det så många tankar som snurrar i huvudet. Hur ska vi möblera? Ska vi ha vitlaserat golv eller helvitt? Hur stor ska köksön vara? Vill vi ha en rund eller avlång golvbrunn? Vart ska eluttagen i köket sitta? Vart ska vi tända lamporna och med vilken design på strömbrytarna? Och var exakt i köket ska lamporna sitta? Tvättmaskin eller inte... Golvvärme, garderobsvägg, handtag på dörrar... Bevara original. Hur hitta originaldelar?

Det är tur det är långledigt snart så hjärnan hinner ikapp... God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar