lördag 30 juni 2012

Super Saturday

En riktigt produktiv lördag! Upp i tid. Snabbt ut till diverse butiker för att reda ut några av frågetecknen.

Vi började så smått med strömbrytare och eluttag på en liten butik i Sisjön. Snabbt och smidigt hittade vi Renova från Schneider som kommer passa klockrent både som uttag och dimmrar. Sen åkte vi till Elkedjan. Egentligen mest för att kika på samma, men efter en kort kik på (samma) uttag/dimmrar så hamnade vi en lång diskussion om både centraldammsugare och vitvaror med en riktigt bra snubbe. Vi blev rejält mycket klokare på hur vi ska tänka. Förmodligen nöjer vi oss med häll och en inbyggnadsugn. Inte två alltså. Istället kan vi köra en super-microvågsugn gömd i skafferiet - en Jet Chef från Whirlpool, som ska vara riktigt bra. Den kan även funka som ugn med ångfunktion och hela paketet. Märkesmässigt i övrigt är det Siemens eller Bosch som gäller för bäst pris/prestanda. Ska vi gå lite över, är det självklara valet Miele. Nästa stopp blev Elon och där var det väldigt mycket Miele-snack. Dom verkar riktigt bra, men priset är ju därefter också.
Nog om el och vitvaror. Vi behöver ju egentligen först och främst koncentrera oss på badrummet om det är det vi ska göra först. Efter en sväng på Svenskt Kakel och Bauhaus konstaterade vi att det är otroligt dyrt med badrumsutrustning. Ett helt vanligt tvättställ med kommod går i regel loss på 10-15 000 kr. Helt otroligt! Några stopp senare ramlade vi in på Ikea och det var något av en lättnad. Där kommer vi undan med runt 4 000 kr för nästan exakt det vi vill ha. Tack Ingvar!
Vi var även en runda på Tapetgalleriet och pratade lite om golvet. Det verkar vara en bra idé att vitlasera/-betsa golvet och sen lacka med ett halvmatt lack.

Dagen avslutades med att Anna överraskade med dinner och show. Först middag på Pinchos. Lite konstigt namn på restaurangen. Heter man Pinchos bör man väl servera pinchos och inte traditionella tapas kan man ju tycka. Men gott var det i alla fall. Sen blev det den årliga Carl-Einar Häckner-showen på Liseberg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar