fredag 5 oktober 2012

Hell's Kitchen

Vi trodde i vår naiva värld att det skulle vara att bara "ställa in" köket. Så blev det ju så klart inte. Vi har stött på en hel del problem, men det ser ut som vi kan lösa dom alla.

Först ut märkte vi att inbyggnadshällen kräver 2,5 cm bänkskiva och vår var bara 2 centimeter jämnt. Vi löser det genom att såga ut lite extra i själva skåpen. Löst!

Diskmaskinen kommer stå till vänster i enheten, och sidan ska täckas av en täckskiva. Hur ska denna fästas? Med vinklar i golvet. Var förbi Kvik och fick några. Löst!

Vad vi inte visste var att över diskmaskinen ska det sitta en topp-platta. Denna saknades men efter samtal med Kvik fick vi lite info och den kunde hämtas. Löst!

Diskmaskinen är stor. Så stor att vi inte får plats att hänga upp slangen bakom. För att förhindra undertryck som kan suga ut vatten ur maskinen måste sladden ha en upphängning på minst 35cm någonstans. Det finns några möjliga lösningar, men vi kommer att hänga upp den inne under diskbänken där slangen mynnar ut i huvudavloppet. (Nästan) löst!

Läckage stötte vi ju som sagt på. Vi köper helt enkelt en ny slang. Vilket egentligen oavsett är rätt bra så vi inte skarvar på den gamla slangen som ligger under golvet. Känns bra att ha en ny fräsch så vi vet att det inte läcker. (Snart) löst!

Under maskinen måste det finnas ett läckageskydd. Vi köpte ett på Järnia häromdagen, men det är väldigt hårt och oflexibelt. I och med att det är så trångt blir det lite svårt, så vi får köpa en annan variant som är lite mjukare och mer flexibel. (Förhoppningsvis snart) löst!

Ser ut som vi löser allt, men det är inte helt lätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar